Onthulling kunstwerk De Stuiter

Wethouder Robin Paalvast onthulde woensdag 17 mei het nieuwste kunstwerk in Zoetermeer: De Stuiter! Het kunstobject van kunstenares Sanja Medic verbindt de Amerikaweg en de Vorstiusrode meer met elkaar. De gestreepte lijn, de route van de denkbeeldige reuze stuiterbal die de weg oversteekt, is van alle richtingen goed te zien.

Het patroon is zwart met wit, een relatie met de gestreepte verkeerslichtpalen, maar ook zoals pianotoetsen, een link met de muziekbuurt. Bewoners konden in het voortraject kiezen uit vier schetsenontwerpen. De Stuiter trok hiervan de meeste belangstelling.

Tijdens de onthulling zorgden twee steltlopers voor de nodige aandacht voor het nieuwe kunstwerk! Op hoog niveau werd het kunstwerk officieel geopend met een jongleeract, waaraan ook wethouder Robin Paalvast en de kunstenares aan meededen!

Foto's en tekst: www.zoetermeeractief.nl

Tijdens de onthulling van het kunstwerk de Stuiter in Zoetermeer zorgden twee steltlopers voor de nodige aandacht.! Op hoog niveau werd het kunstwerk officieel geopend met een jongleeract, waaraan ook de wethouder Robin Paalvast en de kunstenares Sanja Medic aan meededen.

- Zoetermeer actief