Jovel's Magic Traffic Show

De meest educatieve en magische show over het verkeer voor kinderen!

De Magic Traffic Show is een educatieve voorstelling over het verkeer. De show speelt in op de veiligheid van kinderen in het verkeer en het plezierig leren van verkeersregels. De act heeft diverse circus elementen zoals eenwielfietsen, jongleren en goochelen. Jori Veldhuizen (Jovel, de artiest) heeft een geweldige interactie met het publiek door jarenlange ervaring als leraar en entertainer! Geschikt voor iedere basisschool, culturele instelling of organisatie en een meerwaarde op ieder evenement met jonge bezoekers. Dit is een voorstelling die inspeelt op kinderen en het verkeer gecombineerd met magische elementen, humor en educatie!

‘De grappigste verkeersles ooit!’
Stelt u zich eens voor… De aula of gymzaal volledig ingericht als verkeersplein, compleet met zebrapad, belijning, een écht verkeerslicht en magische verkeersborden. De show draait om een pakketje voor Jovel dat ergens klaarligt, maar waar en aan wie is het afgegeven? De kinderen gaan Jovel helpen dit pakketje te vinden door antwoord te geven op allerlei vragen over verkeersregels, borden en diverse verkeerssituaties. Samen gaan ze op zoek en helpen Jovel. De interactie die ontstaat is geweldig en het is lachen geblazen want: waarom zou je niet mogen fietsen op een ‘hoge bi’ (een fiets met een groot en klein wiel), als het verkeersbord een fiets laat zien met gelijke wielen? Of waarom niet op een eenwieler of enorm hoge driewieler? Let goed op tijdens de voorstelling! De verkeersborden zijn magisch en kunnen nog wel eens veranderen..

Deze show is zeer geschikt voor basisscholen, culturele instellingen en kinderevenementen.
Het decor van de show is zo ontwikkeld dat van elke ruimte (als een gymzaal) een theater gemaakt kan worden.

Duur show: 45-60 minuten of anders in overleg.
Inbegrepen: decor, speelvloer, geluidsinstallatie en technicus
Doelgroep (educatief): groep 1 t/m 6
Doelgroep (entertainment): groep 1 t/m 8 
Locatie: heel Nederland en Belgie.
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbouwtijd: 90 minuten

Decor
Het decor verandert elke ruimte als een gymzaal of aula in een theater.
Bekijk hier de video van de opbouw van het decor:

Magic Traffic Show bekroont op het NK Goochelen!
Magic Traffic Show is bekroond tijdens het Nederlands Kampioenschap Goochelen in Ede!
Op zaterdag 2 juli vond het Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Kinderen plaats in Ede tijdens het ‘GiGaGoochelfeest.’ Dit NK werd gehouden voor honderden kinderen en een vakjury in Theater Cultura. Jovel Entertainment is die dag in de prijzen gevallen! De jury kreeg tijdens het kampioenschap twee optredens te zien van de unieke en leerzame Magic Traffic Show, een show die inspeelt op kinderen en/in het verkeer gecombineerd met magische elementen, humor en educatie! De kinderjury en de vakjury waardeerden de show van Jovel Entertainment als tweede van heel Nederland.

Achtergrondinformatie
Jovel (Jori Veldhuizen) heeft na het afronden van zijn HBO-opleiding (Pabo) een aantal jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Het viel hem op dat op de verschillende scholen waar hij gewerkt heeft, het vak verkeer een ondergeschoven kindje is. Verkeersveiligheid is ontzettend belangrijk voor kinderen (en volwassenen). Met zijn voorstelling over het verkeer zorgt hij dat op een speelse manier de verkeersregels blijven hangen bij de kinderen. De show is zeer geschikt voor de opening of afsluiting van een project / thema verkeer. Tevens is de voorstelling erg goed inzetbaar voor meester- en juffenfeesten of bijvoorbeeld een kleuterfeest, opening van een nieuwe verkeersplein of schoolplein of gewoon als een leuke show gedurende het schooljaar. 

Tarieven
Vraag de digitale brochure van de show aan met meer specifieke informatie en de tarieven. Speciaal voor basisscholen en speciaal onderwijs zijn er aanbiedingen voor doordeweekse dagen.

Jovel weet zijn Magische shows moeiteloos aan te passen naar de wensen van onze scholen. Of het nu een bepaald thema of een specifiek lesdoel is, Jovel gaat er mee aan de slag. Zijn shows laten zien dat leren ook op een leuke manier kan. Laat je letterlijk en figuurlijk verrassen!

- Cultuurpad - Christiaan van Roij

Wat was het woensdag leuk! De juffen en meester van de groepen 1 t/m 4 vierden hun verjaardag. De kinderen werden getrakteerd op een supergave voorstelling van Jovel. Met zijn Jovel’s Magic Traffic Show leerde hij ons over het verkeer via goocheltrucs en circusacts. Het was een wervelende show, waarbij wij ons hebben verbaasd en gelachen en wat waren we enthousiast. De kinderen zouden op deze manier wel iedere dag over het verkeer willen leren.

- Basisschool Het Palet - Zoetermeer

De kerstvakantie saai? Niet voor de kinderen die tijdens het Winterkwartier in de Verkeerstuin waren. De Magic Traffic Show gaf een heel nieuw inzicht in de wondere wereld van het verkeer. De verkeersborden bleken magisch en konden zomaar van kleur of vorm verschieten. Kortom, het waren twee middagen vol hoogtepunten en gezelligheid.

- AD over Verkeerstuin Amersfoort

Onze kinderen waren dik 45 minuten geboeid door jullie show. Alles zat erin: humor, spanning en educatieve elementen over verkeer. Kortom: helemaal TOP! Knap ook hoe je (zelfs tijdens de voorstelling) af kon stemmen op onze speciale doelgroep." De Magic Traffic Show (de voorstelling over het verkeer) was te gast bij HUB Noord-Brabant, vestiging Rosmalen, op dinsdag 30 mei.

- HUB Noord-Brabant (Rosmalen) - Speciaal Basisonderwijs (SBO)

Vandaag zijn Pinkeltje en de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 gestart met het thema verkeer. Het was een geweldig startmoment met een optreden van Jovel en de Magic Traffic show. Een leerzame show vol goochel- en jongleertrucs. " Gepost op de Facebook pagina van Openbare Daltonschool de AkkerDijk.

- Openbare Daltonschool de AkkerDijk - Purmerend

Het was een energieke voorstelling. Voor alle leerlingen interessant! Op een leuke manier zijn diverse verkeersregels en afspraken aan bod gekomen. Nieuw voor de onderbouw, herhaling voor de bovenbouw. Een aanrader! Super, super leuk!

- Herman Jozef school - Berlicum

De Magic Traffic Show was onderdeel van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek 2019. Jovel wist alle leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 te boeien met zijn show vol goochel- en jongleertrucs in het verkeersthema. Super leuk dat de leerlingen ook echt betrokken werden bij de show! - Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH)

- Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH)

Wat een geweldige opening van ons thema 'verkeer en vervoer' door Jovel Entertainment. De kinderen van kindcentrum Wilp-Achterhoek hebben genoten van een fantastische Magic Traffic Show! De kinderen hebben het er nog steeds over en ook via de ouders hebben wij leuke reacties mogen ontvangen; "mijn kind kwam heel enthousiast thuis". Voor iedereen die nog opzoek is naar een leuke show; wij raden Jovel Entertainment van harte aan!

- Kindcentrum Wilp-Achterhoek

Fantastisch verkeervoorstelling Een zeer gevarieerd en educatief programma, echt de moeite waard om deze show te boeken. De interactie met de kinderen en enthousiasme spat er vanaf, ga vooral zo door! Onwijs knap hoe Jori de aandacht van de kleuters voor bijna een uur heeft weten vast te houden. De leerlingen hebben genoten, zaten op hun puntje van hun stoel en deden enthousiast mee. Wij hopen zeker nog vaker te kunnen samenwerken, fantastisch. Groetjes, Verkeersplein Amsterdam

- Verkeersplein Amsterdam

Luid galmt het applaus door de hoge Amerhal, als Jovel op zijn tweewieler de zaal komt binnenrijden. Geen gewone tweewieler, maar een met een heel groot en een heel klein wiel. Zijn kostuum ziet er uit als een zebrapad: zwart en wit. Hij draagt zelfs een witte en een zwarte schoen. Daarmee heeft hij de kinderen al voor zich gewonnen. Vandaag heeft BS Den Duin een voorstelling van Jovels Magic Traffic Show. Op een ludieke wijze neemt Jovel de kinderen mee in de wereld van het verkeer. Er wordt veel gelachen, meegedaan en natuurlijk ook geleerd. Hij is op zoek naar een pakketje, dat voor hem door de post is afgeleverd. Maar waar is dat? De kinderen moeten mee helpen om hindernissen te overwinnen. Hoe steek je een zebrapad over? Eerst goed uitkijken! Hij heeft een goocheltruc met ronde rode schijven, die in elkaar hangen. Al die rode schijven zijn verbodsborden. Wat kan er allemaal verboden worden in het verkeer Naast verkeersborden heeft hij ook verkeerde borden: ze bestaan wel, maar met verkeerde kleuren. Gelukkig kan hij ze weer in de goede kleuren omtoveren. Als je mee wilt helpen in de show, zul je eerst mee moeten doen met hardlopen, wandelen, fietsen en moeten laten zien dat je netjes stil kunt zitten. Een kind is verkeersagent, de juffen hebben stukken van verkeersborden vast, die we in elkaar moeten puzzelen. Er gaat van alles mis. Er is zelfs een toverstok die steeds maar slap gaat hangen zodra een leerling hem vastpakt. Wat jammer, want die hebben we nodig om de verkeerslichten weer goed te laten branden . Ze zitten op de verkeerde plaats! Bovenaan rood, in het midden oranje en onderaan groen, dan werkt alles weer perfect en kunnen we op zoek naar het pakketje. Als laatste stunt rijdt Jovel op een “eenwieler” met 3 banden hoog jonglerend door de zaal. Als we de post hebben gevonden, is de voorstelling afgelopen en lopen we in een lange rij weer terug naar onze school. Nog wel even oppassen bij het oversteken van de drukke Crullaan!

- Basisschool den Duin in Made

Volgende week gaan in deze regio de scholen weer beginnen. Het is niet te hopen dat in de eerste week de kinderen aan de slag gaan met verkeersborden, verkeersregeltje etc. want dat zou voor hen slaapverwekkend zijn. Die kennen ze al want ze zijn Cum Laude geslaagd bij de Jovel's Magic Traffic show. Jovel; Jori Veldhuizen presenteerde vorige week in Zoetermeer op de Speelweek zijn nieuwe show. De show draait om een pakketje wat voor hem klaar ligt. Alleen bij wie het is afgegeven…. dat is niet duidelijk. De kinderen helpen hem door antwoord te geven op allerlei vragen over verkeersborden, verkeersregels en -situaties. Dat zorgt voor heel veel interactiviteit en hilariteit. Want waarom zou je niet mogen fietsen op een hoge bi (een fiets met groot en klein wiel), als het verkeersbord een fiets laat zien met gelijke wielen? Of waarom niet op een één- of driewieler als datzelfde verkeersbord magisch veranderd van beeld? Sommige kinderen nodigt Jori uit. Daarvoor moeten ze wel ‘sur place’ lopen, rennen, fietsen, bellen en hun hand uitsteken….Eenmaal op het podium kan het zijn dat je wordt teruggestuurd. Het is namelijk ingericht als een groot verkeersplein en als je het zebrapad oversteekt moet je wel eerst naar links, rechts en weer links kijken, toch? Kinderen leren heel snel want vanaf dat moment gaat ook ‘klaar- over’ Thomas pas weer naar zijn plaatsje na eerst goed gekeken te hebben. De show zit 45 minuten lang boordevol jongleren, zang en natuurlijk magie. Met dank aan de kinderen en de magische ‘zebra-stok’ worden de verkeersvragen opgelost en krijgt Jori zijn pakketje. Daarin zitten 3 lichtgevende verkeersregelaars, (jongleerkegels) waarmee hij het verkeer gaat regelen in een donkere zaal. Bij de uitgang zag ik een klein geschminkt meisje met haar moeder bij de auto van Jori kijken. Natuurlijk prima ingeparkeerd. Als ze niet uit Zoetermeer komt dan zal ze vast de fotokaart van Jori aan haar juf of meester geven omdat ze van hem de verkeersregels “nog wel een keer wil leren”. Heeft de juf of meester ook een keer een makkie…..

- Marcel Verbakel