Over Jovel

Jovel Entertainment verzorgt al meer dan 15 jaar theatershows, parades, kindervoorstellingen, circusacts, steltlopers en straattheater! Bij Jovel Entertainment heeft u direct contact met de artiesten. Wij zijn geen boekingskantoor of artiestenbureau, waardoor het contact verloopt zonder tussenpersoon. Jori Veldhuizen, oprichter en eigenaar van Jovel Entertainment, zal bij alle optredens betrokken zijn. Optredens met meerdere artiesten zullen bestaan uit een combinatie van talentvolle jongeren van circusopleidingen en beroepsartiesten.
 
Jovel: Allround entertainer
Goochelen, jongleren, steltlopen, eenwielfietsen, ballopen, clownerie: allround entertainer Jovel kan het allemaal! Jori Veldhuizen (artiestennaam Jovel) is op jonge leeftijd betoverd door de magie van het theater en circus. Door passie, talent en training is hij nu al lange tijd professioneel artiest en ondernemer. Met zijn eigen bedrijf Jovel Entertainment verzorgt hij al meer dan 15 jaar kindervoorstellingen en circusacts bij pretparken, evenementen, theaters en op scholen. De acts worden erg gewaardeerd, want tijdens het Nederlands Kampioenschap Goochelen 2016 is Jovel met de Magic Traffic Show tweede geworden van Nederland en in de zomer van 2016 heeft Jovel in meer dan 130 succesvolle voorstellingen gespeeld in de zomershow van attractiepark Duinrell, met iedere dag volle zalen en lovende reacties. Jovel speelt interactieve kindershows vol verschillende circusdisciplines, elke show met een eigen verhaal, bijpassend kostuum, unieke trucs en compleet decor. Naast het bestaande aanbod denkt Jori Veldhuizen met veel enthousiasme en beleving met u mee om uw evenement onvergetelijk te maken!
 
Van hobby naar fulltime onderneming
Jori Veldhuizen (JoVel) is als kind betoverd met de magie van het theater en het circus. In zijn kinder- en tienerjaren heeft hij mee gedaan aan diverse theater- en musicalvoorstellingen, tevens is hij lid geworden van Goochelclub Rotterdam. In zijn elfde levensjaar was zijn eerste "solo optreden" als goochelaar op een kinderfeestje. Al snel volgde meerdere optredens, waaronder als 13-jarige jongen 2 x 20 minuten live op TV in de Winkel van Sinkel. Naast zijn middelbare school (VWO) en zijn HBO-opleiding (PABO) heeft Jori gewerkt in het entertainment van Familiepark Drievliet. Zes jaar lang in de weekenden en vakanties mocht hij parkentertainment verzorgen en mee spelen in de verschillende parkshows. In deze periode heeft hij veel van het entertainment vak geleerd en samen gewerkt met o.a. Christian Farla, Henk Driessen, Pica Pica, Jojo, Peter Sunshine en Keppler Variete: allemaal meervoudig prijswinnaars. 
In 2003 is Jori ook betrokken geraakt bij het jeugdcircus van Zoetermeer: Circus Never Mind. Als circusdocent heeft hij bij dit jeugdcircus elf jaar lang les gegeven. Hiervoor heeft hij in België de opleiding "Begeleider in de circuskunsten" gevolgd.

Na het afronden van zijn HBO-opleiding (PABO) heeft Jori vijf jaar parttime gewerkt in het basisonderwijs. In deze periode heeft hij ook twee post-HBO opleidingen (Motorisch Remedial Teaching en docent Bewegingsonderwijs) afgerond. Sinds 2011 heeft Jori het basisonderwijs achter zich gelaten om zich volledig te richting op zijn passie. De combinatie van het jeugdcircus en zijn eigen entertainment bedrijf was een fantastisch combinatie voor hem. Sinds 1 januari 2015 is Jori gestopt als docent en projectleider bij het jeugdcircus, zodat hij zich kan richten op wat hij het liefst doet: fulltime entertainen.

Jovel heeft sinds zijn volledige overstap in januari 2015 het hele jaar door een zeer goed gevulde afwisselende agenda. Jovel Entertainment speelt volop bij evenementen, straattheaterfestivals, kinderevenementen en pretparken. In 2014, 2015 en 2016 heeft Jovel jaarlijks ongeveer 70 shows gespeeld bij Snowworld Zoetermeer. Vanaf 2016-2017 wordt dit uitgebreid met de vestiging Snowworld Landgraaf. In dit jaar speelt Jovel ongeveer 100 shows. In de zomerperiode 2016 is Jovel van 9 juli tot en met 21 augustus dagelijks te zien in de zomershow "Cirque Lumiere" van attractiepark Duinrell in Wassenaar.
 
Jovel Entertainment heeft in de loop der jaren verschillende parades ontwikkeld, o.a. Circo di strada, Halloween parade en de Circuspieten parade. In de komende jaren zullen er nog meerdere nieuwe parades volgen. Circo di strada is doorgegroeid naar een internationale act en is onder andere te zien geweest bij de grote O-parade in Genk (Belgie) en is in 2017 te zien tijdens de Formule 1 Grandprix in Koninkrijk Bahrijn.
 
 
Opleidingen
Deze opleidingen heeft Jori gevolgd en afgerond:
- VWO
- Pabo (opleiding leraar basisonderwijs
- Post-HBO vakleerkracht bewegingsonderwijs
- Post-HBO motorische remedial teaching (MRT)
- Begeleider in de circuskunsten (Leuven)
- Summerschool International Clown School Ibiza (Eric de Bont)
- Summerschool Workshops International Center (Nader Farman) 

Gewonnen prijzen
Jovel Entertainment / Jori Veldhuizen heeft diverse prijzen gewonnen:
2016: Tweede goochelaar voor kinderen van Nederland - Nederlands Kampioenschap 2016 te Ede
2014: Best costume group award, Halloween parade Stadshart Zoetermeer
2013: 3e prijs Straattheaterfestival Dronten
2012: Kunst & Cultuur Publieksprijs Zoetermeer
2011: 2e prijs Straattheaterfestival Dronten
2009: 2e prijs Straattheaterfestival Dronten
2000: 3e prijs NK Goochelen junioren
1998: 1e prijs goochelen junioren Zuid-Holland

Toekomst
Een kinderdroom is uitgekomen: fulltime bezig zijn met zijn passie voor theater, goochelen en circus. Voorlopig is Jori nog lang niet uitgedroomd, zo wil hij wel weer eens een of meerdere seizoenen zijn shows in een pretpark spelen en denkt hij over een eigen theatertour. Of...wie weet wat er op zijn pad komt.